RHOSS POKER dizalice topline

RHOSS POKER dizalice topline

Nova serija ,je novi modularni uređaj koji može proizvoditi i toplu sanitarnu vodu do 60 ° C, a sastoji se od neovisnih jedinica toplinske snage 34 kW , koje mogu biti povezane zajedno do ukupne toplinske snage od 137 kW (max 4 jedinice).  Inovativni modularni dizajn , jamči vrhunsku sezonsku učinkovitost, tihi rad,  i pouzdanost.

Svaki modul je reverzibilna toplinska pumpa, koristi R410A, s tandemom od 2 kompresora, dva kapacitivna  koraka i kapaciteta hlađenja te s jednim economiserom na dva kompresora.

Uređaj ima sljedeće karakteristike :

  • grijanje sanitarne vode do max 60 ° C ,
  • grijanje vode do  40 ° C ( 0 ° C temperatura okoline)
  • grijanje vode do  50 ° C ( -10 ° C temperatura okoline)
  • grijanje vode do  45 ° C ( - 20 ° C temperatura okoline).

   Njegova posebnost kod  hlađenja je varijabilna konfiguracija i sposobnost da se poveća broj kapacitivih koraka dodavanjem modula, a rezultira izvanrednim koeficijentom sezonske učinkovitosti, ESEER-om koji se kreće i do  4,40 (kada se izvodi u konfiguraciji s 4 modula).

Razina buke također je smanjena, zahvaljujući dizajnu stroja i uporabi aksijalnih ventilatora s istosmjernim  motorima bez četkica, koji su posebno tihi i učinkoviti.  Svaki modul je opremljen cirkulacijskom crpkom i potpuno je samostalan za još veću pouzdanost.  Moduli su spojeni paralelno,s neovisnom kontrolom protjecanja vode i u slučaju greške, bilo koji modul  može nastaviti  bez prekidanja procesa hlađenja ili grijanja a  zahvaljujući ugrađenoj opciji modul nastavlja raditi ,bez da ispraznite cijeli sustav.

  SIM -  Shared Information Management - kontrola logike procesa, koristi serijski priključak za razmjenu informacija, određuje Master  modul u skupini, a time i slijed procesa hlađenja,grijanja vode..

 Poker dizalice topline   dostupne su od studenog 2012. kao standardne verzije,te verzije  za proizvodnju sanitarne tople vode, s ugrađenim troputnim ventilima ili kao verzije s desuperheaterom.

Klima expert doo  generalni distributer Rhoss proizvoda za Hrvatsku.